Gine Vizesi

Gine Vizesi Randevusu

Gine vize randevusu sayfamıza hoş geldiniz.

Gine ülkesine turistik, ticari veya diğer amaçlar ile seyahat edilmesinde ülkemiz vatandaşlarına vize zorunluluğu vardır. Buna istinaden Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaportlu kişiler ülkeye girişlerde vizeye tabi tutulurlar. Ayrıca Diplomatik (Siyah) Pasaportlu kişilerin   Gine'ye gerçekleşecek olan seyahatler de 180 gün içerisinde 90 gün süreli giriş ve konaklamalar da vizeden muaf tutulurlar.

Gine ülkesi tüm ülkeler içerisinde hijyen koşulları şartları olarak olumsuzluk taşır. Buna istinaden ülkeye giriş yapmadan önce kişiler sağlık tedbirlerini almalıdır.  Ayrıca Afrika ülkelerinde zorunlu olan   sarı humma aşı kartı mutlaka zorunludur.   Gine vize başvuruları ve işlemlerinde öncelikle sarı humma aşısı olunmalıdır. Bunun yanında   bulaşıcı hastalık aşılarından   Hepatit A, Hepatit B, Tifo, Meningokok gibi aşıların yapılması ülkeye girişlerde önemlidir.

Gine Kapı Vizesi Uygulaması Var mı?

Gine'ye turistik veya ticari giriş yapmak   isteyen kişiler için havalimanı ve gümrük gibi alanda Gine kapı vizesi uygulaması yoktur.

Gine Büyükelçiliği Ankara

Gine'ye vize   başvurusu yapılan seyahatler de tek yetkili ve vizeye onay verece olan   resmi kurum Gine Ankara Büyükelçiliği'dir. Gine Ankara Büyükelçiliği ile birlikte diğer resmî kurumlar, Gine İstanbul Fahri Konsolosluğu ve Gine Kocaeli Fahri Konsolosluklarıdır. Fakat    Gine Fahri Konsolosluklarının vize başvurusu onaylama da yetkili değillerdir. Gine Büyükelçiliği tüm ticari veya turistik vize başvurularında   anlaşmalı ve akredite seyahat acenteleri aracılığı ile başvuruları kabul eden bir makamdır.

Gine vizelerinde yetkili olan vize işlem merkezleri, başvuru yapmak ve onaylanmış olan pasaportların teslim alınmasında tam yetkili kurumlardır. Vize merkezleri çoğunlukla Ankara dışında   başvuru sahipleri için vize dosyalarını kargo yolu ile alarak işlemlere başlar.

Özellikle Gine Büyükelçiliği'ne vize başvurularında    başvuruları öncesi Gine Ankara Büyükelçiliği aranmalıdır. Bunun amacı randevu talep etmeleri ile işlem sağlanmasıdır. Buna istinaden başvurular da   randevusu bulunmayan başvurular işleme alınmaz. Gine Büyükelçiliği başvurular için hafta içi her gün, 09.30 ile 17.00 saatlerinde işlem sağlarlar. Ayrıca vize başvuru evrakları için hafta içi 09.30 ile 12.00 arasında hizmet verilir.

Gine Vize İşlemleri

Gine, Türk ticari ilişkilerde önemli olan Afrika ülkelerindendir. Buna istinaden ticari vize başvuruları çoğunluktadır. Ticari vize başvurularında ayrıca   birtakım kurallara ve prosedürler önemlidir. Gine vize başvurularında   evraklarının eksiksiz ve tam, tutarlı seyahat amacına uygun şekilde ilerlemesi gereklidir. Vize başvuruları amaçlarına istinaden genellikle, turistik vize veya ticari vize şeklinde gerçekleşir. Aynı zaman da   çalışma amacı ile vize başvuruları da vardır.

Gine vize işlemleri için   turistik vize başvurularında, Konsolosluk tarafından görülen girişler için bir aydan bir yıla kadar uzun süreli vizeler verilir. Aynı zaman da uzun süreli vizeler de ticari davetiye zorunludur. Ticari davetiye olmaması durumunda girişler onaylanmaz. Gine Büyükelçiliği'ne vize başvuruları, genellikle 48 saatte sonuçlanır. Bununla birlikte     ekspres vize   uygulaması yoktur. Günümüzde özellikle   DEİK, İMMİB, MÜSİAD, TİM gibi resmi veya ticari heyetler ülkeye giriş yapıyorlar. Ayrıca   ülkeye gerçekleşen ticari vize başvuruların da    yoğunluk göz önüne alınarak   işlemlerin en az bir hafta önce gerçekleştirmesi gereklidir.

Gine Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize başvurusu için kişilerin ibraz etmesi gerektiği evraklar vardır. Bu evraklar başvurularda sorun yaşamamak ve onay almak için doğru ve eksiksiz şekilde hazırlanmalıdır. Tüm evraklar hazırlandığında teslim edilecek yetkili kurum Gine Konsolosluğu vize bölümüdür.

Gine ülkesine giriş yapabilme adına vize başvurularında   Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet), Siyah (Diplomatik) pasaportlu kişilerin için gereken evraklar ile Bordo (Umuma Mahsus) pasaportlu kişilerin evrakları farklılık gösterir. Diplomatik, yeşil ve hizmet pasaportu için gerekli evraklar şunlardır; Başvuru yapan kişilerin öncelikle pasaportlarının en az bir yıl geçerliliği olması gerekir.

Aynı zaman da pasaport aslında fotoğraflı sayfasının fotokopisi gereklidir. Bunun yanında ülkeye giriş amacını belgeleyen diplomatik kimlik fotokopisi evraklara eklenmelidir. Bu evrakların yanında 1 adet vesikalık fotoğraf ve üst yazı, nota belgesi olmalıdır.

Ayrıca başvurularda en önemli evrak olan eksiksiz ve tutarlı bilgiler ile doldurulmuş vize başvuru formu evraklarda olmalıdır. Notaların evraklarda ibraz edilmemesi durumunda Diplomatik, Yeşil ve Hizmet pasaport sahibi kişilere normal pasaport işlemleri uygulanır.  

Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport

Turistik vize için gerekli evraklar şunlardır. Tüm evraklarda geçerli ve zorunlu olan en az bir yıl geçerli   pasaport önemlidir. Ayrıca kişilerin pasaportlarının fotoğraflı sayfasının fotokopisi mutlaka eklenmelidir. Devamında 1 adet vesikalık fotoğraf, uçak bileti fotokopisi ve otel rezervasyonu eklenmelidir. Bunların dışında   onaylı davetiye mektubu da belgelere eklenebilir. Vize başvurusu için önemli olan bir diğer evrak da eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmuş vize başvuru formudur.

Gine ülkesinin sağlık koşulların dikkate alarak kişilerin bulaşıcı hastalık yoktur sağlık raporu alması gereklidir. Fakat    AIDS, Hepatit vb. aşı karnesi sağlık raporları istenen evraklardan değildir. Bunların dışında vizelerin onaylanmasında önemli olan vize ücreti dekontları da evraklara eklenmelidir. Girne ülkesinde kişinin finansal durumunu gösteren gelir beyanı evraklardandır. Bu evrak kişiye ait sın 3 aylık banka dökümü olmalıdır.

Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Şunlardır;

En az bir yıl geçerliliği olan pasaport ibraz edilmelidir. Aynı zaman da kişilere ait olan Pasaportun fotoğraflı sayfası fotokopisi eklenmelidir. Ortak evrak olan 1 adet vesikalık fotoğraf mutlaka eklenmelidir. Çalışma vizesi için öncelikle şirket adına imza sirküleri ticaret sicil gazetesi evraklarda olmalıdır.

Ayrıca vergi levhası ve görevlendirme yazısı da ibraz edilmelidir. Tüm vize başvuru formlarında ortak evrak olan vize başvuru formu vize ücreti, bulaşıcı hastalık yoktur sağlık raporu ve davet mektubu mutlaka evraklarda olmalıdır. Maaşlı çalışan kişiler de gelir beyanı ve sigorta dökümü ibraz etmelidir.

Gine Vize Başvuru Formu

Gine vizesine   başvuran kişiler başvuru   formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalıdır. Sonrasında kişinin tüm bilgilerinin yer aldığı bu form Konsolosluk yetkililerine teslim etmelidir. Gine vize başvuru formu 30 soru şeklinde Fransızca-Türkçe olarak içeriğe sahip bir formdur.

Formun en alt bölümünde ki   başvuru sahibine ait kısım imzalanmalıdır. Diğer kısım başvuru yapan yetkili seyahat acentesi tarafından imzalanır ve kaşelenir. Gine vize başvuru formu kesinlikle   hatalı veya yanlış olmamalıdır. Bu durumlar başvurular da vize reddine neden olur. Başvuru formu için verilen   bilgiler Konsolosluk yetkilerince kontrol edilebilir.

Gine Vize Ücreti Ne Kadar?

Gine vizesi ücreti sadece konsolosluğa  euro olarak nakit olarak ödenir. Gine vize ücretleri   seyahatin amacına, süreye ve    giriş sayısına göre değişir. Olumsuz   vize başvurularında   para gerçekleşmez. 

Gine Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır? - Ankara

Vize başvuruların sonuçları için tek yetkili kurum olan konsolosluk onayı Gine Ankara Büyükelçiliğinden gerçekleşir. Yoğunluk ve resmî tatillere denk gelmediği sürece başvurular 8-10 iş gününe kadar sonuçlanır. Konsolosluğun ek olarak istediği belgeler başvuru esnasında olabilir.

Bunun nedeni ülkenin siyasi ve ekonomik durumu, resmî tatiller olabilir. Başvuruların sorunsuz ve zamanında onaylanması için öncelikle kişilerin pasaportun son 10 yıldan eski olmaması gereklidir. Buna istinaden eski tür lacivert pasaport ile işlem yapılmaz. Aynı zaman da ülkeye giriş yapacak olan kişiler konsolosluğun verdiği vize onayı ile konaklama yapacağı ülkeye seyahat boyunca uyum sağlamalıdır.

Gine ülkesine giriş yapmak için turistik veya ticari vize başvurularında detaylı bilgi almak ve TRA Danışmanlık Ofisine başvurabilir. Bunun yanında gerekli evraklar, vize ücretleri, sağlık karneleri gibi tüm konularda bilgi almak ve başvuru yapmak için 0850 885 25 21 iletişim numarasından ulaşarak destek alınabilir. www.e-vizerandevusu.com sitesinden de destek alabilirsiniz.