Genel Bilgiler

Önemli Uyarı: Avusturya vize başvurunuz hakkında bilgi Online Randevu hakkında ücretsiz danışma hattımızı arayınız. 0850 885 25 21

Avusturya vizesi başvuru öncesi hangi vize tipini seçmeniz gerektiği konusunda emin olmalısınız. Başvuru işlemini gerçekleştirmeden önce ziyaret amacınızın net olması gerekmektedir. TRA.Pasaport vize başvurunuz boyunca size yardımcı olacağını başvurunuzun başından sonuna kadar takibini yapacağını unutmayınız. Firmamız üzerinden alacağınız hizmet ile hangi vize kategorisine başvuruda bulunmanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilir, evraklarınızın eksiksiz hazırlanabilmesi için yardım alabilirsiniz.

TRA.Pasaport Avusturya Büyükelçiliği / Avusturya Başkonsolosluğu başvurularını başvuru sahipleri adına yapabilen özel bir kurumdur ve görevi evraklarınızı toparlayarak ilgili birimlere iletmektir. Vizenizi alıp alamayacağınızın inisiyatifi tamamen Avusturya Büyükelçiliği / Avusturya Başkonsolosluğunun inisiyatifindedir. AB ülkelerinin vatandaşı olan kişilerin, AEA ülkeleri ve İsviçre vatandaşlarının Avusturya Cumhuriyeti’ne girişlerde vize almaları gerekmemektedir. Avusturya’nın ikili anlaşmalarla vize şartını kaldırdığı ülkelerin vatandaşları da vizeden muaf olarak Avusturya Cumhuriyetini ziyaret edebilirler.  Diğer tüm ülkeler için Avusturya’ya girebilmek için vize şartı aranmaktadır.

Avusturya Vizesi Yetki Alanları ve Bölge Ayrımı

Avusturya vize başvuru merkezleri bölge sınırlaması uygulamaktadırlar. Başvuru sahipleri aşağıda belirtilen illerde ikamet etmeleri durumunda Ankara, Antalya, Bodrum, Gaziantep, İzmir, Trabzon illerinde bulunan başvuru merkezleri aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilirler.

Adana, Aydın, Amasya, Afyon, Artvin, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Aksaray, Antalya, Ankara, Bartın, Burdur, Batman, Bitlis, Bayburt, Bingöl, Çorum, Çankırı, Diyarbakır, Denizli,Elazığ,Eskişehir,Erzincan,Erzurum,Gümüşhane,Gaziantep,Giresun,Hatay,Hakkari,Isparta, Iğdır, İzmir, KKTC, Kütahya, Kahramanmaraş, Konya, Karabük, Kırşehir, Karaman, Kırıkkale, Kars, Kilis, Kastamonu, Kayseri, Muş, Malatya, Muğla, Manisa, Mersin, Mardin, Niğde, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Samsun, Şırnak, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

Diğer illerde ikamet eden kişilerin İstanbul Harbiye, Altunizade veya Bursa ofisinden başvuruda bulunması gerekmektedir.

Avusturya’dan Gelen Davet Mektubu Nereye Gönderilecektir?

Davet mektupları Avusturya’dan Türkiye’de bulunan Avusturya Elçiliğine /konsolosluğuna gönderilmektedir. Başvuru yapacağınız sırada davet için verilen ID Referans kodunun bildirilmesi yeterli olacaktır.

Uçak Bileti Vize Düzenlenmeden Satın Alınmalı Mıdır?

Uçak biletlerinin vizeler onaylanmadan satın alınması zorunlu değildir. Sadece seyahat rezervasyonu veya rezervasyon gerçekleştirilen web sitesinin çıktısını sunmanız vize başvuru aşamasında yeterli olacaktır. Vize onaylanmadan uçak bileti satın almak isteyen kişilerin havayolunun uçak bileti iptal politikasını kontrol etmesi önerilmektedir.

Randevu alınmadan başvuru yapılabilir mi?

Randevusuz başvurular kesinlikle kabul edilmemektedir. Ancak sağlık, ölüm gibi elzem durumlarda randevusuz başvurular kabul edilebilmektedir. Uçak bileti satın aldım vizem yetişmeyecek gibi mazeretler kabul edilmemektedir.

Parmak izi verilmesi zorunlu mudur?

Evet. Avusturya vize başvurusunda bulunacak her kişi her başvurusunda parmak izi verme zorunluluğu vardır.

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi yabancı ülke vatandaşlarının Avusturya’yı ve Schengen Bölgesinde bulunan diğer ülkeleri sınırlı sürelerle ziyaret edebilmesine olanak sağlamak için düzenlenen bir vizedir. Schengen vizesi ile tek bir seferde 90 günden daha uzun sürelerde Schengen bölgesinde kalınamaz. Eğer Schengen bölgesinde uzun süre kalmayı planlıyorsanız uzun dönem vizeye başvurmanız gerekmektedir.

Evlendikten Sonra Soyismi Değişenler Evlenmeden Önceki Soyadının Bulunduğu Pasaportla Başvuruda Bulunabilirler Mi?

Avusturya İstanbul Konsolosluğu evlenmeden önceki soy ismin yer aldığı pasaportla başvuruyu kabul etmemektedir. Avusturya Ankara Büyükelçiliği evlenmeden önceki soyismin yer aldığı pasaportla başvuru yapılmasını kabul etmektedir.

Avusturya Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  1. Avusturya elçiliğine / konsolosluğuna vize başvurusunu ancak gideceğiniz esas hedef ülkenin Avusturya olması halinde gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Vizenin kabul edilmesine dair herhangi bir hukuki hakkınız bulunmamaktadır.
  3. Kabul edilmiş bir vize, vize sahibine diğer Schengen ülkelerine seyahat hakkı vermemektedir. Diğer Schengen ülkelerine girişlerde ülkeye giriş yapabilmek sınır kontrolünün inisiyatifindedir. Avusturya üzerinden almış olduğunuz Schengen vizesiyle diğer Schengen ülkelerine giriş yapmak istediğinizde bu isteğiniz geri çevrilebilir.
  4. Vize başvurularının seyahatin başlangıcından en az 4 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir.
  5. Başvuru en erken seyahat başlama tarihinden 3 ay önce gerçekleştirilebilir.
  6. Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca ya da İngilizce tercümesi yapılmalıdır.
  7. Vize işlemleri seyahatin niteliğine bağlı olup 6 iş günü ile 14 iş günü gibi sürelerde tamamlanmaktadır. Bazı özel durumlarda vize başvuru sürecinin sonuçlanması birkaç haftayı bulabilmektedir.
  8. Avusturya başkonsolosluğu başvuru sahibinden her zaman yeni evraklar isteme hakkına sahiptir.
  9. 12 yaşından küçük olan çocukların şahsi olarak başvuruda bulunmaları gerekli değildir.
  10. Yanlış verilen bilgiler ve sahte evraklar başvurunun reddine sebep olacaktır.
  11. Tamamlanmamış başvurular geri çevrilmekte veya çok uzun işlem süreleri bu başvurularda yaşanmaktadır.
  12. Daha önce Avusturya için vize almamış olan kişilerin tüm evrakları orijinal ve fotokopi olarak başvurusuna eklemesi gerekmektedir.