90 Gün Altı İsveç Schengen Vizesi ile öncelik giriş ülkeniz İsveç olmak kadı ile diğer 27 Schengen üye ülkelerine de seyahat edebileceklerdir. Kişiler 90 Gün Altı İsveç Schengen Vizesi başvuruda bulunmadan evvel, hangi tip vize türünü seçecekleri konusunda emin olmalıdırlar. Yalan, yanlış veya tutarsız bilgi ve belgeler reddedilme gerekçesi sayılmaktadır. Firmamız vize başvurusunun tüm sürecinde sizlere yardımcı olmakta, vize başvurusunun takibini en başından sonuna dek yapmaktadır. Ayrıca firmamız aracılığıyla hangi tip vize türüne başvurmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olmanız ve evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkündür.
90 Gün Altı İsveç Schengen Vize Başvuru Çeşitleri
Aşağıda belirtilen ülke vatandaşları İsveç’e 90 gün süreyle vizesiz olarak giriş yapabilirler. Verilen ülke listesi dışında kalan tüm ülke vatandaşları İsveç’e girmek için vize uygulamasına tabi tutulurlar. Vizesiz olarak giriş yapabilen ülkeler;
AB Vatandaşları, Antigua & Barbuda, Arnavutluk, Avustralya, Andorra, Arjantin, ABD, Barbados, Bahamalar, Bosna Hersek, Brunei, Brezilya, El Salvador, Güney Kore, Guatemala Cumhuriyeti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong SAR pasaportları (Özel Yönetim Bölgesi), Hong Kong BNO sahipleri (Yurt dışında İngiliz vatandaşlığı), İspanya, İsrail, İsviçre, Japonya, Karadağ, Kosta Rika, Kanada, Monako, Makedonya, Meksika, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Paraguay, Panama, Singapur, San Marino Cumhuriyeti, Seyşeller, Saint Kitts ve Nevis Federasyonu, Sırbistan, Şili, Vatikan, Tayvan, Uruguay, Yeni Zelanda, Venezuela’dır.
90 Gün Altı İsveç Schengen Vizesi başvurularında parmak izi uygulaması zorunlu olan bir işlemdir. Vize başvurusu yapacak olan her kişi parmak izi vermek zorundadır.
Yabancı ülke vatandaşları İsveç’i ve Schengen bölgesinde yer alan diğer ülkeleri 90 gün süreyle ziyaret edebilmek için Schengen vizesi almalıdırlar. Tek bir defada Schengen vizesiyle, Schengen bölgesinde 90 günden daha uzun süre kalınamamaktadır. Schengen bölgesinde 90 günden daha uzun bir süre kalmayı planlayan kişiler uzun dönem vizeye başvuru yapmalıdırlar.
90 Gün Altı İsveç Schengen Vizesi başvuru merkezinden vize başvuru işlemlerini yapmak isteyen herkes randevu almak durumundadır. Vize başvurusu için daha evvelinde biyometrik işlem yaptırmış olan kişilerin randevuya kendilerinin gitmesine gerek yoktur. Bu kişilerin adına gerekli olan başvuru işlemlerini firmamız yürütebilmektedir. Ancak daha evvelinde biyometrik işlem gerçekleştirmemiş olan kişiler için böyle bir durum söz konusu değildir. Daha önce hiç biyometrik işlem yaptırmamış kişilerin randevuya mutlaka kendilerinin gitmesi gerekir.
Vize başvurularının yapılabileceği en erken zaman dilimi, gerçekleşmesi planlanan seyahatten üç ay öncesidir. Vize başvurusunun yapılabileceği en geç süre de seyahatten 15 gün öncesidir. Vize başvuru süreci kimi zaman erken sonuçlanabildiği gibi kimi zaman da birtakım aksiliklerin oluşabildiği bir süreçtir. Bu nedenle aksiliklerin oluşabilme ihtimali göz önünde bulundurularak, vize başvurusunun er erken olan tarihte yapılması tavsiye edilir.
Reşit olan başvuru sahipleri ve reşit olmayan başvuru sahipleri fark etmeksizin herkes vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Vize başvurusunda başvuru formunu doldurmada zorluk çeken adaylar, firmamızın sunduğu başvuru doldurma hizmetinden faydalanabilirler.
Seyahatlerini reşit olmayan çocuklarıyla birlikte geçirecek olan ebeveynler, reşit olmayan çocukları için de ayrı birer başvuru gerçekleştirmelidirler. Dolayısıyla reşit olmayan çocuk veya çocuklar için de tüm evraklar ayrı bir şekilde hazırlanmalıdır.
Tek girişli vize başvurusu yapıldığında, sunulan seyahat belgesi belli bir süre boyunca geçerliliğini korumalıdır. Bu süre, kişinin üye devlet sınırından çıkmayı planladığı tarihten itibaren olmak üzere en az üç aydır.
Çok girişli vize başvurusu yapıldığında, sunulan seyahat belgesi aynı şekilde belli bir süre boyunca geçerliliğini korumalıdır. Bu süre, kişinin üye devlet sınırından çıkmayı planladığı tarihten itibaren olmak üzere en az üç aydır.
Seyahat belgelerinde mutlaka yeterli sayıda boş sayfa olması gereklidir. Olması gereken boş sayfa en az iki adettir. Bu sayfalardan biri vize etiketinin yapıştırılması içindir. Diğer boş sayfa ise sınır makamları tarafından mühürlenecek olan sayfadır.
Herhangi bir vize başvurusunun olumlu olması durumunda, konsolosluk tarafından kişilerin seyahat belgelerine bir damga vurulur. Vurulan bu damgada birtakım bilgiler yer alır. Bu bilgiler; başvuruyu hangi üye devletin incelediği, başvurunun tarihi ve vize başvurusunun değerlendirildiği makam bilgisidir. Vurulan bu damga herhangi bir yasal süreç doğmasına neden olmaz. Vize basıldığı zaman yapıştırılacak olan etiket, damgalanan sayfaya yapıştırılır. Damgalanmayan pasaportlar hizmet pasaportları ve diplomatik pasaportlardır.
90 Gün Altı İsveç Schengen Vizesi başvurusunun incelenmesi esnasında kişilere konsolosluk tarafından mülakat daveti gelebilmektedir.
Yapılan 90 Gün Altı İsveç Schengen Vizesi başvurusu uygun bulunduğu takdirde, başvurunun sonuçlanması 15 gün içinde olabilmektedir. Ancak yapılan başvurunun ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulması gerekirse o zaman başvurunun karara bağlanması azami olarak 30 güne kadar çıkabilir. Bunun yanı sıra kimi zaman, birtakım özel durumlarda kişilerden ek belgeler istenebilir. Ek olarak istenen belgelerin sunulması istenirse başvurunun karara bağlanma süresi azami olarak 60 güne kadar çıkabilir.
Vize başvurusu reddedilen kişilere bu durum resmi bir mektup yoluyla bildirilir. Bu uygulama 05.04.2011 tarihi itibariyle getirilmiş olan bir uygulamadır. Vize başvurusu reddedilen kişilerin durumu temyiz etme hakları mevcuttur. Bu hak üye devletin ulusal kanunlarına uygun olan şekilde kullanılmalıdır. Başlatılan temyiz işlemleri vize başvurusunun nihai kararını veren üye devlete karşı ve o üye devletin kanunlarına uygun olarak yürütülmektedir.